* *Genel amaç:* Van’da kırmızı et sektöründeki mevcut sorunları belirleyip çözüm üretmek, üretici ve tüketiciyi korumak.
* *Hedefler:*
* Kesimlerin *Et Borsası güvencesiyle* yapılmasını sağlamak
* *Kaçak ve hijyen dışı kesimleri önlemek*
* *Kayıtlı, sağlıklı ve kaliteli et üretimini* teşvik etmek
* *Planlanan çalışmalar:*
* Kesilen hayvanların satışa sunulacağı *et teşhir salonu* kurulması
* Üreticilerin ürünlerini *şeffaf biçimde, gerçek değerinde* satabilmesi
* *Soğuk zincir ve otomasyon sistemi* ile etin izlenebilirliğinin sağlanması
* *Beklenen katkılar:*
* Van halkına *güvenilir ve hijyenik kırmızı et* sunulması
* *Kaçak kesimin azaltılması*
* *İstihdama katkı* sağlanması (işleme, satış, taşıma ve destek hizmetlerinde).