BAŞKAN SÜER’DEN ÇİFTÇİLERE BÜYÜK MÜJDE

VANTB Başkanı Nayif Süer, Van ve çevre illerdeki çiftçilerden, tonaj sınırı olmadan yaş ve kuru meyvenin satın alınacağı müjdesini verdi.

 

Van Ticaret Borsası Başkanı Nayif Süer, yaş ve kuru meyve çiftçilerine büyük bir müjde duyurdu. Başkan Süer, borsada sıklıkla tescil işlemi yapan İş İnsanı Mehmet Arif Öztürk’ü, VANTB’ye davet etti. Süer, makamında görüştüğü Öztürk’ü, Van’da yatırım yapmaya davet etti. Bunun üzerine Öztürk, Van’ın Gevaş İlçesi Atalan Mahallesi’nde arazi satın aldı ve yaş ve kuru meyve paketleme işine başladı. Öztürk, Van’a yatırım yapma sözü verdi.

 

“Yatırımın Van’da Yapılmasını Sağlayacağız”

İş İnsanı Öztürk’ün Van’da yatırım yapması için ikna ettiklerini söyleyen Başkan Süer, “Arif bey, bu işi Bitlis Hizan’da yapıyordu. Biz de Bitlis’in yanı sıra Van’da yatırım yapmasını istedik ve Arif bey bizi kırmadı. Van’da da bir işletme açtı, ancak işletmenin kapasitesini büyütmek gerekiyor.” dedi.

 

 “Borsa Olarak Entegre Tesis Kurulması için Proje Desteği Verdik”

Öztürk’ün Gevaş’taki işletmesini ziyaret eden VANTB Yönetim Kurulu Başkanı Nayif Süer, “Gerçekten çok mutlu oldum. Bugün işletmede Van Ticaret Borsası olarak işletmenin entegre bir tesis olması için proje aşamasında gerekli destekleri sunduk. 2 bin metrekarelik kapalı alan için hazırlanan proje TKDK Van İl Koordinatörlüğü’ne sunulacak. İnşallah onaylandıktan sonra, yakında bu proje Van’ımıza kazandırılır.” şeklinde konuştu.  

 

“İstihdam sayısı yaklaşık 200 kişiyi bulur”

“İşletmede şu anda yaklaşık 30-40 çalışıyor oysa entegre tesis kurulması durumunda bu sayı yaklaşık 200 kişiyi de bulur.” diyen Süer, “Van, Hakkari, Bitlis ve çevre bölge illerini de düşünürsek, çiftçilerimizin yanı sıra tarlada ve bahçede çalışanlar ile birlikte binleri on binleri etkileyen bir yatırım söz konusudur. Çok güzel bir çalışmadır, özellikle hem ilimiz hem de bölgemiz insanı için de büyük bir fırsattır.” ifadelerini kullandı.

 

“Van ve çevre illerden tonaj sınırı olmadan meyve satın alınacak”

İşletme için Van, Hakkari, Bitlis ve bölge çevre illerinden elma, armut, kayısı, kuş burnu, dut, ceviz, kayısı, kayısı çekirdeği ve erik, herhangi bir tonaj sınırlaması olmadan satın alınacağını belirten VANTB Başkanı Süer, “Eskiden satılmadığı için tüm meyveler boşa gidiyordu. Oysa şimdi değerlendirilecek. Çiftçilerimiz bahçelerini büyütebilirler. İşletme sözleşmeli ve garantili alım yapacak. Bu kıymetli yatırımı için kendisine teşekkür ediyorum.” dedi.   

“Entegre Tesisin Kurulması için Yetkililerden Destek İstiyoruz”

Entegre tesis projesinin Van ve bölge için çok değerli olduğunu vurgulayan VANTB Başkanı Süer, “Entegre tesisin kurulması için sayın valimizden ve milletvekillerimizden destek istiyoruz. Şimdiden hayırlı olsun diyorum.” görüşlerine yer verdi.

 

“Başkan Süer’e Teşekkür Ediyorum”

Ziyaret nedeniyle VANTB Başkanı Nayif Süer’e teşekkür eden İş İnsanı ve Gevaş ta kurulan Öztürk Narenciye Gıda İşletmesi Sahibi Mehmet Arif Öztürk, “ Van ve çevre illerdeki çiftçilerin ürünlerini sonuna kadar almaya hazırız. Başkanımız bizden Van’da yatırım yapmamızı istedi, biz de kendisini kırmadık. Sadece Bitlis’te değil, Van’da da yatırım yaptık. Tüm yetkililerden destek rica ediyorum. Şu anda günlük yaklaşık 10 ton kapasite ile çalışıyoruz. Entegre tesis kurulduktan sonra günlük yaklaşık 20 ton kapasite ile çalışmayı hedefliyoruz.” dedi.

 

İşçiler Kendi Şehirlerinde Çalışmaktan Memnun

İşletmede çalışan işçiler, eskiden Adana, Mersin illerine gitmek zorunda kaldıklarını söylüyor. Van’da çalışma imkanı bulmaktan memnun olduklarını anlatan işçiler, Van’da işletmenin açılması üzerine şehir dışına çıkmaya gerek kalmadan çalıştıklarını belirtiyor.

 

Kadın İşçiler Memnuniyetini Dile Getirdi

İşletmede çalışan kadınlar, kendi ayakları üzerinde durmanın sevincini yaşıyor. Aile ekonomisine destek olduklarını söyleyen kadınlar kendi emeklerinin karşılığını kazanmanın sevinci içerisindeler. Kendi şehirlerinde çalışmanın güzel bir duygu olduğunu söyleyen kadınlar, “Ailemizin yanında ve ilimizde çalışıyoruz. Güzel imkandan faydalanmamızı sağlayan herkese teşekkür ediyoruz.” diyorlar.

 

ÖNERİ ve ŞİKAYET FORMU

Bilgileriniz

İçerik Bilgileri: