VERİMLİ BİR FUAR OLDU

VANTB Başkanımız Sayın Nayif Süer, 13. Van Doğu Anadolu Tarım hayvancılık ve Gıda Fuarı’nın borsamız açısından verimli geçtiğini söyledi.  

Van Ticaret Borsası Başkanımız Sayın Nayif Süer, 13. Van Doğu Anadolu Tarım Hayvancılık ve Gıda Fuarı’nı değerlendirdi. Ev sahipliğimizde İpekyolu Expo Fuarcılık A.Ş. tarafından düzenlenen fuarın, borsamız açısından verimli geçtiğini söyleyen başkanımız, şu değerlendirmelerde bulundu.

“ VANTB standının, fuarın en renkli standı olması bizleri gururlandırdı. Açılışı yapan protokol üyeleri ve çeşitli siyasi partilerin temsilcileri standımızı ziyaret etti. Fuar vesilesiyle, Van'ımızın tarım ve hayvancılık potansiyelini ortaya koyduk. Tüm misafirlerimize şehrimizin tarım ve hayvancılıktaki rolünü anlattık.

AK Parti, Yeniden Refah Partisi milletvekili adayları, Van Bölge Veteriner Hekimler Odası Başkanı Prof. Dr. Cumali Özkan ve heyeti, Van Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Üyesi Mehmet Değer ve heyeti, Özalp Kaymakamı Muhammed Emin Nasır, Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hamdullah Şevli, basın mensupları, Van İl Tarım ve Orman Müdürü İbrahim Görentaş ve TKDK Van İl Koordinatörü İbrahim Başak, Tuşba Ziraat Odası Başkanı hasan Özgökçe ve ilçe ziraat odaları başkanları, çiftçiler ve aileleri ile birlikte fuara gelen vatandaşlar, VANTB standını  ziyaret etti. Ziyaretler VANTB sosyal medya hesaplarımızdan paylaşıldı.

 

Van Ticaret Borsası üyesi, Edremit Şamran Kadın Girişimi Üretim ve İşletme Kooperatifi Başkanı Nadide Göz, Kadın Eliyle Topraktan Sofraya özel yöresel ürünlerini sergiledi. Ürünler fuar boyunca VANTB standı içerisinde ayrılan yerde sunuldu.

 

Van Ticaret Borsası projelerinin anlatıldığı tanıtım videoları fuar boyunca büyük ekran TV aracılığıyla gösterildi.

 

Misafirlere Soğuk Süt Zinciri Projesi kapsamında kırsal mahallelerde toplanan doğal süt, sıcak olarak ikram edildi. Bal Paketleme Projesi kapsamındaki Şehrivanbal ve Balcıvan marka ballar misafirlere ikram edildi. Yine misafirlere çay, doğal yöresel ürünler ve kuruyemiş ikramında bulunuldu.

 

VANTB Yönetim Kurulu Başkan Yarımcısı Muzaffer Bilen, TRT Kurdi ve Ajans 65’e fuarı değerlendirdi. VANTB Veteriner Hekimlerinden Ali Arslan, Ajans 65’e fuarı değerlendirdi.

Tuşba Ziraat Odası Başkanı Hasan özgökçe ve ilçe ziraat odaları başkanları ikinci kez VANTB standını ziyaret etti. İranlı turistler, CHP van Milletvekili adayları, Tutku Radyo Genel yayın Yönetmeni Salih Geçken, Şevginler Group Yönetim Kurulu Başkanı Celal Şevgin, Ağrı’nın Doğubeyazıt İlçesi Belediye Başkanı Yıldız Acar,

Çaldıran Kaymakamı Hüsnü Türker, Van organize Sanayi ve İşadamları Derneği (VOSİAD) Başkanı Şemsettin Bozkurt ve heyeti, Ağrı İl Tarım ve Orman Müdürü Kenan Engin ve Van İl Tarım ve Orman Müdürü İbrahim Görentaş ve heyetleri, Van İl Ticaret Müdürü Murat Keremoğlu ve heyeti, Van İl tarım ve Orman Müdürlüğü’nde görevli ziraat mühendisleri,

 

Tuşba Belediyesi eski başkanı ve Van YYÜ Denizcilik Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Fevzi Özgökçe,  

çiftçiler ve aileleri ile birlikte fuara gelen vatandaşlar, VANTB standını ziyaret etti.”

 

Borsamızı ve projelerimizi anlattık

“Fuar boyunca standımıza gelen ziyaretçilerimize, borsamızı anlattık. Van ilinin tarım ve hayvancılık potansiyelini dile getirdik. Düzenlenen fuarların üretici ve tüketici buluşması olduğunu belirttik. Van hayvan varlığının özellikle de küçükbaş hayvancılığının ilk sırada olduğunu hatırlattık. Devlet görevlileri, belediye başkanları, meslek odaları başkanları ve tüm ziyaretçiler dikkate alınarak, önemli bir lobicilik faaliyeti ortaya kondu. Hayata geçirilebilecek yeni projeler konusunda bilgi alışverişinde bulunduk. Fuar boyunca üreticilere ve tüketicilere bilinçlendirme çalışması yaptık.   

VANTB’nin Soğuk Süt Zinciri Projesi, Bal Paketleme Projesi ve Canlı Hayvan Borsası Projesi tanıtım videoları ile projelerimizi tanıttık. Üyelerimize verdiğimiz hizmetlerin dijitalleşme çalışmalarını da anlattık. Fuara katılan çiftçiler, projelerimizin sürdürülmesini istedi. 

Tuşba Belediyesi eski başkanı, Van YYÜ Denizcilik Fakültesi Dekanı Fevzi Özgökçe ile biyolojik çeşitlilik, Van florası, etno botanik ve sistematik botanik üzerine bilgi alışverişinde bulunduk. Van ili Ballı Bitkilerinin Tespiti ve Haritalandırılması Projesi’nin hazırlanmasına karar verdik. Korunga ve geven gibi içerisinde nektar ve polen barındıran ve halk arasında Ballı Babalar olarak anılan bitkilerin koruma altına alınması ve üretimini istişare ettik. .  

VANTB standını ziyaret eden kaymakamlar, belediye başkanları, kurum amirleri ve üst düzey yöneticiler ile Coğrafi İşaret Tescili alınabilecek ürünler ile ilgili bilgiler aldık. Van tarım ve hayvancılığının geliştirilmesi için yapılacak projeleri gündeme getirdik. Standımıza büyük ilgi gösteren tüm ziyaretçilerimize teşekkür ediyoruz.”

 

ÖNERİ ve ŞİKAYET FORMU

Bilgileriniz

İçerik Bilgileri: