BAŞKAN SÜER: MAĞDURİYETLER GİDERİLMELİ

Van Samancılar Sitesi’nde çıkan yangın ile ilgili konuşan VANTB Başkanımız Nayif Süer, yetkililere esnafın mağduriyetinin giderilmesi çağrısında bulundu.

 

Van Ticaret Borsası (VANTB) Başkanımız Nayif Süer, Yönetim Kurulu Üyemiz Savaş Bayram ve Meclis Başkan Yardımcımız Metin Şevgin ile birlikte Van Samancılar Sitesi'nde çıkan yangın sonrasında esnafa geçmiş olsun ziyaretinde bulundu. Çeşitli incelemelerde bulunan Süer ve yönetimi, işyerlerinin son durumu ile ilgili bilgi aldı. 

 

“Yangın camiamız için büyük bir darbedir”

Esnafa ve dumandan etkilenen itfaiye görevlilerine geçmiş olsun dileğinde bulunan Başkan Süer, “Yangın nedeniyle çok sayıda işyeri zarara uğramış ve bir araç da kullanılamaz hale gelmiştir. Tam sezon döneminde böyle bir yangının çıkması mağduriyeti arttırmıştır. Bu camiamız için büyük bir darbedir. Yeniden esnafımıza ve çiftçimize geçmiş olsun dileklerimizi iletiyoruz.” dedi.

 

Esnafın mağduriyeti giderilmeli

Gerekli hasar tespit çalışmalarının ardından esnafın mağduriyetinin giderilmesini talep eden başkan Süer, “Buradan yetkililerimize çağrıda bulunuyoruz, zor bir dönemde olan esnafımıza destek verilmesini talep ediyoruz.” şeklinde konuştu.   

 

Her işyerinde yaklaşık 500 ton ürün vardı

Bekçinin haber vermesi üzerine yangını öğrendiklerini söyleyen Van Gölü Yem ve Samancılar Temin Tevzi Kooperatifi Başkanı Selahattin Alkan, 7 işyerinin ve bir aracın yandığını belirtti. Alkan, “Her bir işyerinde hayvansal yem ve saman olmak üzere yaklaşık 500 ton ürün vardı.” ifadelerini kullandı.

 

 

 

ÖNERİ ve ŞİKAYET FORMU

Bilgileriniz

İçerik Bilgileri: