VAN TİCARET BORSASI LİSANSLI DEPOCULUK SİSTEMİNİ KURUYOR

Yeni yılı, yepyeni projeler ile karşılayan Van Ticaret Borsası, tarıma çağ atlatacak önemli bir uygulama olan Lisanslı Depoculuk kurulumu için start verdi.

Tarım ürünleri ticaretini kolaylaştırmak, depolanması için yaygın bir sistem oluşturmak, ürün sahiplerinin mallarının emniyetini sağlamak ve kalitesini korumak, ürünlerin sınıf ve derecelerinin yetkili sınıflandırıcılar tarafından saptanmasını sağlamak, tarım ürünleri lisanslı depo işleticilerinin kişiler arasında ayrım yapmaksızın tarım ürünlerini kabul etmelerini temin etmek, ürünlerin mülkiyetini temsil eden ve finansmanını, satışını ve teslimini sağlayan ürün senedi çıkartmak ve standartları belirlenmiş tarım ürünlerinin ticaretini geliştirmeyi amaçladığımız projemizi Gümrük ve Ticaret Bakan Yardımcımız Sn.Fatih Çiftci ve TOBB Başkanımız Sn.M.Rifat Hisarcıklıoğlu ile paylaştık.

Ön hazırlık ve süreç hakkında açıklamalarda bulunan VANTB Yönetim Kurulu Başkanımız Enver Mmemduhoğlu: ‘Projemizin hazırlık aşamalarını büyük bir titizlikle tamamladık.Her ayrıntıyı gözeterek,kurumumuza yakışır bir depolama sistemi kurmayı hedefledik,bürokratik temaslar kurduk. Gümrük ve Ticaret Bakan Yrd.cımız Sn.Fatih Çiftci ve Birlik Başkanımız M.Rifat Hisarcıklıoğlu projemizi takdir ve ilgi ile karşıladı.Kendilerinden gerekli destek sözünü aldık.İnşallah çok yakın zamanda halkımızın hizmetine sunacağız. Bölgemize hayırlı, uğurlu olsun.

Startını verdiğimiz projemizin hazırlık sürecinde ilgi ve destekleri ile yanımızda olan Gümrük ve Bakan Yrd.cımız  Sn.Fatih Çiftci ve Birlik Başkanımız M.Rifat Hisarcıklıoğlu’na şükranlarımızı sunuyorum.’dedi.

 

ÖNERİ ve ŞİKAYET FORMU

Bilgileriniz

İçerik Bilgileri: