BORSAMIZ TARIM FUARINA DAMGA VURDU

Van’da yedincisi düzenlenen Doğu Anadolu Tarım, Hayvancılık ve Gıda Fuarı Van Ticaret Borsası'nın verdiği desteklerle katılımın fazla olmasına vesile oldu.

Van Ticaret Borsası olarak, her zaman bir çok etkinliklere destek olduklarını söyleyen Van Ticaret Borsası (VANTB) Yönetim Kurulu Başkanı Enver Memduhoğlu, Van ilimizin gelişmesi ve kalkınması için hiç bir fedakarlıktan kaçınmadığını belirtti.

Başkan Menduhoğlu; "Tarımın tüm zamanların ölmeyen en değerli sektörü olduğunu belirterek, “Tarım, gelecekte de ölmeyecek en değerli sektör olarak devam edecektir. Nitekim, tarım her zaman insanoğlu için en önemli yaşam kaynağıdır. Dünyada birçok ülke, tarım ve hayvancılıkta yaptıkları reformlarla ülke ekonomilerini ciddi seviyelere taşıyarak, dünyadaki global ekonomiye yön vermiş ve söz sahibi olmuştur. İlimiz başta olmak üzere bölgemize baktığımız zaman, bizim eksik kalır bir yönümüzün olmadığını görüyoruz. . Burada yapılacak küçük çalışmalarla, bölgesel tarım reformlarıyla inanıyorum ki, çok güzel sonuçlar elde edilerek, sektöre katma değer sağlayacaktır.

"TARIMI ÇOK İYİ DESTEKLEMEMİZ LAZIM"

Van Ticaret Borsası (VANTB) Yönetim Kurulu Başkanı Enver Memduhoğlu "Biz Van olarak sanayi bölgesi değiliz, aslında tüm sektörlerde de olmak zorunda değiliz. Türkiye’deki mera alanının yüzde 10’unu eğer bizim bölge oluşturuyorsa, yaklaşık 3 milyon 186 bin dekarlık bir tarım alanına sahipsek, madem küçükbaş hayvancılıkta sayısal olarak Türkiye’nin en iyi ili konumundaysak, madem coğrafyamız buna müsaitse ve Türkiye’nin en genç nüfusuna sahip isek, tarımı çok iyi desteklememiz lazım. Yurt içi ve yurt dışından toplam 83 firmanın katıldığı bir fuar haline gelmemiz büyük bir avantaj olduğunu söyleyebiliriz. Bu potansiyeli daha iyi kullanmamız gerekir" dedi.

ÖNERİ ve ŞİKAYET FORMU

Bilgileriniz

İçerik Bilgileri: