VANTB TOPRAK,BİTKİ VE SULAMA SUYU ANALİZ LABORATUVARI YENİ SEZONA HAZIRLANIYOR

Toprak analizi sayesinde toprakta eksik olan, dolayısıyla bitkinin büyümesini engelleyen bitki besin maddelerinin hangileri olduğu tespit edilir ve böylece üreticiye gübre için harcadığı paradan en çok yarar sağlamak için yardım edilir. Ancak toprak analizlerinden beklenen faydaların sağlanabilmesi için , analiz edilen toprak numunelerinin usulüne uygun olarak alınmış olması gerekir. Uygun olmayan numunelerin analizleri sonucu , üretici yanlış yola sevk edilebilir.Ayrıca para ve zaman kaybına da neden olur.
Analize dayalı olmadan dekara verilecek bir kilogramlık fazla gübre dahi zamanla büyük ekonomik zararlara yol açmaktadır. Çevreyi kirletmeden, birim alandan amaçlanan verimi azaltmadan, ürün kalitesini bozmadan yapılan bitkisel üretim ancak dengeli bir gübreleme ile mümkündür.

Konunun öneminin farkındalığı ile Toprak,Bitki ve Sulama suyu Analiz Laboratuarımızda görevli mühendislerimiz belde ve köyleri karış karış dolaşarak çiftçilerle buluşuyor.Yerinde numune alınarak çiftçilerimize toprak analizinin önemi uygulamalı olarak anlatılıyor.2017 yılında da tüm toprak sahibi üreticilerimizi laboratuarımızda bilinçli analiz yaptırmaya davet ediyoruz. Analiz yapmak,bilgi almak ve ilgi tüm işlemleriniz için Borsamızın zemin katında hizmet veren laboratuarımıza uğrayabilirsiniz.

 

ÖNERİ ve ŞİKAYET FORMU

Bilgileriniz

İçerik Bilgileri: