KOLAY İHRACAT PLATFORMU

Sayın Üyemiz,

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği’nden Odamıza intikal eden yazıda; Kolay İhracat Platformu’nun, Ticaret Bakanı Sayın Ruhsar Pekcan tarafından 28 Ağustos 2020 tarihinde kamuoyuna açıklandığı duyurulmuştur.

Konuya ilişkin olarak, Kolay ihracat Platformu'nun, yurtdışı pazarlara girişte gereksinim duyulan, pazarlama stratejilerine yön veren bilgilerin tek kanaldan ihracatçıya ulaştırılması ve hedef pazar tespiti kapsamında bir karar destek mekanizması sunulması amacıyla hazırlandığı belirtilmiştir.

Kolay İhracat Platformu'nda ülkeler/sektörler, dış ticaret mevzuatı, pazara giriş haritası, akıllı ihracat robotu modüllerinin yer aldığı açıklanarak, bu modüller aracılığıyla tüm veri kaynaklarından derlenen birçok verinin işlenip ihracatçıların kullanımına sunulduğu vurgulanmıştır.

Bahse konu platform hakkında detaylı bilgi https://www.kolayihracat.gov.tr/ link adresinde yer almaktadır.

Bilgilerinize sunarız,

Saygılarımızla,