TÜBİTAK Ufuk 2020 Kobi Destekleri Semineri

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği’nden Odamıza gelen yazıda;

Türkiye koordinasyonu TÜBİTAK tarafından yapılan,  AR-GE ve inovasyon faaliyetlerine hibe desteği sağlayan Avrupa Birliği Ufuk2020 Projesi kapsamında, KOBİ’lere özel olarak hazırlanan destek ve hibeler hakkında bilgi verilecektir.

Ufuk2020, Avrupa Komisyonu tarafından yürütülen 80 Milyar Avro’luk araştırma ve inovasyon programıdır. Ufuk2020 kapsamında çeşitli sektörlerde Avrupa Komisyonu’nun hibe desteği sağladığı projeler desteklenmektedir. Ulusal Koordinasyonu TÜBİTAK Uluslararası İşbirliği Daire Başkanlığı tarafından yürütülmektedir.

Ufuk 2020 Hızlandırıcı Programı, yenilikçi ürünler, hizmetler ve iş modelleri geliştirmeyi hedefleyen inovatif fikirlere sahip, yüksek potansiyelli KOBİ’leri desteklemeyi amaçlayan programdır. Program kapsamında projelere ileri seviye inovasyonların pazara erişimini sağlamak üzere 2,5 Milyon Avro’ya kadar hibe verilmekte; ayrıca 15 Milyon Avro’ya kadar girişim sermayesi alma imkânı da sağlanabilmektedir. Programa başvurmak için en önemli koşul, projeye konu inovasyonun prototip aşamasına gelmiş olmasıdır.

Ufuk 2020 Yeniliğe Hızlı Erişim Programı, ekonomik büyümeyi hızlandırabilecek yenilikçi ürünler, hizmetler ve iş modelleri geliştirmeyi ve piyasaya sürmeyi hedefleyen ortaklıkları desteklemeyi amaçlayan programdır. Program kapsamında 3 Milyon Avro’ya kadar hibe desteği verilmektedir. En az 3 farklı ülkeden; en az 3, en fazla 5 ortaklı özel sektör yoğun konsorsiyumlar başvurabilmektedir.

TÜBİTAK Avrupa Birliği Çerçeve Programları Müdürü Ufuk Atay’ın katılımı ile 8 Temmuz 2020 Çarşamba günü saat 10:00’da internet üzerinden bir bilgilendirme semineri gerçekleştirilecektir. Ufuk 2020 KOBİ destek ve hibelerin anlatılacağı seminerekatılmak için http://webinar.tobb.org.tr adresinden kayıt yaptırabilirsiniz. Seminer Ücretsizdir.

Bilgilerinize sunarız.

Saygılarımızla.