Çin Halk Cumhuriyeti Kuşak ve Yol Forumu

TOBB’dan aldığımız 11.04.2017 tarih ve 6072 sayılı yazıda, Ekonomi Bakanlığı’ndan aldıkları yazıya atfen, 14-15 Mayıs 2017 tarihlerinde Çin Halk Cumhuriyeti (ÇHC) Devlet Başkanı Xi Jinping ev sahipliğinde Pekin’de düzenlenecek olan “Uluslararası İşbirliği İçin Kuşak ve Yol Forumu” isimli Devlet ve Hükümet Başkanları Zirvesi’ne Ekonomi Bakanımız Sayın Nihat Zeybekçi’nin katılım sağlayacaklarının öngörüldüğü belirtilmiştir.

Yazıda devamla, “Kuşak ve Yol: Ortak Refah İçin İşbirliği” teması altında gerçekleştirilecek olan söz konusu zirvede, Yatırımlar ve Ticaretin Kolaylaştırılması, Politikaların Eşgüdümü, Altyapı Geliştirme, Kültürel ve Sosyal Bilgi Alışverişi ve Düşünce Kuruluşları Arasında İletişim başlıklı oturumlar düzenlenmesinin planlandığı ifade edilmiştir. Anılan oturumlarda ticaret, yatırım, tarım, ulaştırma, ulaştırma, enerji ve turizm başta olmak üzere pek çok alanda görüş alışverişinde bulunulacağı kaydedilmiştir.

Bu itibarla, öngörülen toplantılarda istifade edilmek üzere, ÇHC ile ÇHC’nin Bir Kuşak Bir Yol Girişimi’ne ilişkin olarak söz konusu ziyaret sırasında gündeme getirilmesinde yarar görülen somut öneriler hakkında görüş bildirmek isteyen Üyelerimizin, görüşlerini en geç 17 Nisan 2017 mesai bitimine kadar kobi@mtso.org.tr iletmeleri gerekmektedir.

Üyelerimize duyurulur.